Deň otvorených dverí v Rušňovom depe v Humennom

06.09.2013 Humenné

Bratislava 6. septembra (TASR) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., v spolupráci so združením Podvihorlatský železničný spolok organizuje v sobotu 7. septembra 2013 Deň otvorených dverí v Rušňovom depe v Humennom.
Pre návštevníkov je zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava zo železničnej zastávky Humenné mesto do rušňového depa. Jazdiť bude vždy na celú hodinu. Organizátori pripravili pre deti rôzne atrakcie a ďalší sprievodný program. Deti po depe bude voziť elektrický rušeň "Samko" s pohonom na baterky. Návštevníci si môžu obzrieť známu "Stakčínsku strelu". Je to najstarší motorový vozeň z radu 810, ktorý jazdí v okolí Humenného od začiatku, ako bol vyrobený v roku 1976. Ďalšou zaujímavosťou je rušeň radu 754, nazvaný Xénia, o ktorý sa stará partia nadšených rušňovodičov, keďže podľa legendy bol tento rušeň vyrobený ako posledný z už vyrobených náhradných dielcov.
Okrem historických vozidiel so zaujímavými názvami "Vrana", "Bageta", "Xénia", "Samko", "Stakčínska strela" sa návštevníkom predstavia aj najmodernejšie vlaky ZSSK – spoločenský disco vozeň. Dieselová motorová jednotka "DMJ", ktorá je súčasťou dodávok zabezpečených z Operačného programu Doprava. V spoločenskom vozni sa uskutoční krátka konferencia o modernizácii parku železničných koľajových vozidiel, o elektrifikácii trate Bánovce n/O – Humenné. ZSSK predstaví aj moderný wifi vozeň 2. vozňovej triedy alebo dieselový rušeň radu 757 na osobné vlaky.
Organizátori pripravili pre návštevníkov bohatý program, súťaže, výstavy modelov vláčikov, lietadielok, ale i numizmatické zbierky. Návštevníci si pochutia aj na guláši z diviny.
Areál je situovaný na okraji Humenného a verejnosť sa k nemu dostane chodníkom od hlavnej stanice či kyvadlovou dopravou.

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia +421 2448 58 188, ktoré má nepretržitú prevádzku, v zákazníckych centrách ZSSK, v osobných pokladniciach ZSSK, na emailovej adrese: info@slovakrail.sk alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk alebo www.facebook.com/slovakrail
 

Vyberte región

mark